ACTIVITĂŢI ÎN CADRUL PROIECTULUI „INTERNAȚIONALIZAREA STUDIILOR UNIVERSITARE DE MASTER ȘI DOCTORAT - SUPORT AL PERFORMANȚEI ȘI FORMĂRII TINERILOR PRIN ȘI PENTRU CERCETARE” (INTERSTUMD)

 

În perioada 12-15 iunie, în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2019-0087 „Internaționalizarea studiilor universitare de master și doctorat - suport al performanței și formării tinerilor prin și pentru cercetare” (InterStUMD) și a Programului ERASMUS+ vor avea loc o serie de acțiuni (conferințe/prelegeri, întâlniri de lucru) realizate în colaborare cu cadre didactice de la Universitatea parteneră din La Rochelle, Franța.

Joi, 13 iunie 2019, începând cu ora 10:00, în sala BI42 a Școlii de Studii Doctorale, vor fi susținute conferințele:

  • „Sciences et Génie des Matériaux - une histoire rochelaise” (Prof. Jean-Luc GROSSEAU POUSSARD);
  • „Biotechnologies et chimie des bio-ressources pour la santé” (Prof. Valérie THIÉRY, Dr. Lisianne DOMON).

Afise conferinte invitati La Rochelle iunie 2019 Page 1

Afise conferinte invitati La Rochelle iunie 2019 Page 2

 

SEMINAR DOCTORAL FRANCOFON: « L’UTILISATION DE TECHNIQUES INNOVANTES DANS L’OBTENTION DE MOLÉCULES BIOLOGIQUEMENT ACTIVES »

 

În perioada 31 Mai - 03 Iunie 2016, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău găzduieşte seminarul doctoral francofon « L’utilisation de techniques innovantes dans l’obtention de molécules biologiquement actives », organizat în cadrul proiectului de cercetare internaţional « Organisation de seminaires doctoraux », finanţat de BECO-AUF, co-organizatori IOSUD – Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, România (coordonator proiect), Universitatea din Orléans, Franţa (partener 1), Universitatea Tehnică a Moldovei, Chişinău, Republica Moldova (partener 2).
Programul detaliat al evenimentului poate fi consultat aici

 

STAGII DE INTERNSHIP ÎN CADRUL ȘCOLII DOCTORALE A UNIVERSITĂȚII ”VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

 

Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău oferă, în semestrul al II-lea al anului universitar 2013-2014, studenților (nivel licenţă sau master) sau absolvenţilor învăţământului universitar, posibilitatea de a urma un internship în cadrul Şcolii Doctorale. Ca stagiari la Şcoala Doctorală a Universității ”Vasile Alecsandri” din Bacău, tinerii vor avea ocazia să lucreze alături de cadrele didactice în cadrul activităţii specifice de cercetare şi vor fi îndrumaţi să aplice pentru obţinerea de burse doctorale naţionale şi/sau internaţionale. Pentru studenţi, stagiul de internship poate fi echivalat cu practica de specialitate/de cercetare, cu acordul cadrului didactic coordonator de practică.
La sfârşitul stagiului, tinerii vor primi un certificat din partea universităţii, care să ateste activitatea desfăşurată.  Pentru un semestru de 14 săptămâni cu 20 h/ săptămână se vor acumula 30 de credite transferabile. Pentru o perioadă mai scurtă se acordă un număr de credite proporţional.
 
Perioada desfășurării stagiului de internship în cadrul Școlii Doctorale aferente semestrului II al anului universitar 2013-2014: 7 aprilie 2014 - 31 iulie 2014.

Numărul de locuri disponibile: Domeniul Inginerie Industrială – 10 locuri;
                                                 Domeniul Ingineria Mediului – 15 locuri.
Dosarul de candidatură se va depune la Secretariatul Școlii Doctorale în perioada 28.03.2014-04.04.2014. Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon: +40234542411 int. 106.

Calendar candidatură pentru efectuarea de stagii de internship în cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii  ”Vasile Alecsandri” din Bacău:

  • 28.03.2014 - 3.04.2014 - Depunerea dosarelor de candidatură
  • 4.04.2014 - Susţinerea concursului
  • 5.04.2014 – Afişarea rezultatelor finale
pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.