Profesie şi vocaţie – dialog peste timp

„Profesie şi vocaţie – dialog peste timp” este titulatura sub care a avut loc, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 27 aprilie 2015, o serie de evenimente dedicate personalităţii ilustrului lingvist şi pedagog Maria I. Gabrea, profesor la Facultatea de Filologie în anii de început ai Institutului Pedagogic de 3 Ani din Bacău. Toate aceste activități au fost incluse în seria workshopurilor tradiționale, ce se desfășoară anual sub genericul „Întâlniri cu…tâlc”.
În prima parte, începând cu ora 17:00, a avut loc lansarea cărţii „Profesor şi vocaţie”, de Maria I. Gabrea (Bucureşti, Editura „Cultura Românească” S.A., 1939; ediţie anastatică - Bucureşti, Ecran Cinema Management, 2015). Evenimentele s-au desfăşurat în Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, intrarea fiind liberă. Aula universității s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei prezenți, profesori, studenți, absolvenți, foști colegi și studenți ai Mariei Gabrea, reprezentanți ai masa - media care au dorit sa se conecteze mesajului cu largă semnificație pedagogică și filosofică susținut de volumul „Profesie și vocație”. Activitatea, a fost moderată de prof. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu, și ia avut ca invitaţi de onoare pe domnii Radu Gabrea şi Florin Gabrea.

colaj intalniri 2

În partea a II-a, începând cu ora 18:45, a fost programată proiecţia filmului „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, în regia lui Radu Gabrea, fiind urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în prezenţa regizorului şi a actriţei din rolul principal feminin, Victoria Cociaş (moderator - lect. univ. dr. Nicoleta Popa Blanariu).
Organizatori acestui eveniment au fost: Ecran Cinema Management Bucureşti; Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Litere şi Departamentul de Consiliere Profesională; Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău; Gruparea Alumni „Vasile Alecsandri”.

Evenimentul a fost reflectat in rețeaua EduManager .

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.