Dăruiește din suflet și Din mâini mici pentru inimi mari (2015)

Departamentul de Consiliere Profesională în colaborare cu Liga Studenţească din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău. Asociația Creștină de Caritate și Ajutor Ovidenia Bacău 2005 și Asociația Marral au organizat în mod integrat, în perioada 09.03 - 06.04.2015 proiectele social - umanitare „Din mâini mici pentru inimi mari”, ediţia a IV-a şi „Dăruieşte din suflet”, ediţia a VIII-a.

Scopul acestora a fost sensibilizarea și implicarea studenților în activități de voluntariat cu caracter umanitar, respectiv întrajutorarea bătrânilor aflați în necesitate. Activitățile desfășurate au fost următoarele: realizarea de produse manufacturate cu tematică pascală de către preșcolari, școlari mici și studenți; constituirea, gestionarea și promovarea unei expoziții tematice cu vânzarea produselor realizate; obținerea de donații și sponsorizări în scop caritabil; identificarea unui grup țintă de bătrâni aflați în necesitate; procurarea produselor alimentare și constituirea pachetelor pascale pentru bătrânii din grupul țintă; deplasarea la beneficiari și dăruirea pachetelor pascale; acordarea burselor pentru studenți.

colaj 11

La proiect au participat şi un număr de 20 de elevii din clasa a VII-a, de la Şcoala Generală Nr. 10, care au asigurat promovarea programului artistic, susținut de către studenții voluntari ai D.C.P., în data de 05.04.2015, la Arena Mall, precum iar în ziua următoare au ajutat la distribuirea pachetelor pascale. Pentru voluntari evenimentul a fost trăit cu multă emoție, aceste vizite au fost o experienţă nouă care i-a ajutat să anticipeze spiritul sărbătorii pascale, conștientizând semnificația gestului lor, mai concret, ce înseamnă cu adevărat să dăruiești din suflet pentru suflet.

colaj12

pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.