Workshop-ul: Cum să înveți eficient și rapid - Tehnici de învățare

Joi, 27 noiembrie 2014, ora 14:30, în sala D 215 a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc un workshop cu genericul Cum să înveţi eficient şi rapid - Tehnici de învățare. La eveniment au participat aproximativ şaptezeci de studenți ai Universității (de la toate facultăţile), precum și trei elevi de la Școala „Spiru Haret” din Bacău.
Evenimentul a debutat cu enumerarea și descrierea detaliată a condițiilor de eficientizare a activităţii de învățare de către doamna psiholog Doina Pascal, după care Radu Marian Botez (student voluntar) a făcut referire la ascultarea activă şi la modalitatea de a lua notiţe.
A urmat prezentarea mai multor metode, tehnici şi strategii de învățare care pot fi aplicate cu uşurinţă în procesul de învăţare a fiecăruia, sporindu-i eficienţa. Printre aceste tehnici se numără: Tehnica LOCI sau Metoda Palatului, Tehnica explorării de ansamblu, Tehnica interogației sau a chestionării, Tehnica citirii desfășurate, Tehnica recapitulării, Tehnica revenirii asupra lecturii, Metoda curcubeului, Metoda SINELG, Tehnica învaţă pe altcineva, Tehnica sintezei unor texte, Tehnica anticipării, Metoda fişelor de învăţare de tip flash cards, Tehnica lecturării integrale rapide, Tehnica lecturii în diagonală / pe verticală şi orizontală. Alături de dna psiholog Doina Pascal, la prezentarea acestora au contribuit şi câțiva studenți voluntari ai DCP (Radu Marian Botez, Anatol Melega, Cristina Ostaș și Angelica Petrea).
colaj tehnici
Workshop-ul s-a încheiat cu prezentarea şi descrierea formulei referitoare la viteza relativă de citire şi a unor exerciţii de perfecţionare a lecturii rapide, de către studentul și voluntarul Radu Marian Botez, iar doamna psiholog Doina Pascal a incitat auditoriul cu un test de identificare a Stilului de învățare, prin rezolvarea căruia fiecare și-a putut afla modalitatea proprie de procesare a informaţiei.
Evenimentul a durat o oră, timp în care participanții au reușit să asimileze lucruri cu adevărat utile, mai cu seamă că se apropie sesiunea de iarnă, când studenții vor avea nevoie de maximă concentrare pentru susținerea examenelor.
pozConform notificărilor 10275/17.11.2008 și 31548/07.08.2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate, în vederea monitorizării accesului persoanelor şi asigurării securităţii acestora şi a spaţiilor şi bunurilor operatorului. Datele personale înregistrate sunt comunicate următorilor destinatari: persoanelor responsabile din conducerea universității sau Poliției.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Registratura Universității.